Lindberg zit thuis door technische fout

11-07-2022

Greg Lindberg, wiens veroordeling wegens corruptie door een federaal hof van beroep werd vernietigd, is onder voorwaarden uit de gevangenis vrijgelaten. Lindberg zat in het huis van bewaring in Montgomery in Alabama en heeft nu dus eenentwintig maanden van een straf van meer dan zeven jaar uitgezeten. De vrijlating is het gevolg van een “4th U.S. Circuit Court of Appeals” dat vorige maand zijn eerdere veroordelingen nietig verklaarde en een nieuw proces gelastte.

Lindberg, die in oktober 2020 de gevangenis inging, werd veroordeeld voor poging tot omkoping van de verzekeringscommissaris van Noord-Carolina. Het zou Lindberg daarbij zijn gegaan om een voorkeursbehandeling te krijgen voor zijn verzekeringsbedrijven. Lindberg was een grote politieke sponsor geworden in de politiek van North Carolina.

Een jury verklaarde op 29 juni dat de rechter tijdens zijn proces een technische fout had gemaakt door de juryleden misleidende instructies te geven, voordat zij met de beraadslagingen begonnen. John Gray, een adviseur van Lindberg die tijdens het proces voor dezelfde twee aanklachten als Lindberg werd veroordeeld, werd om dezelfde redenen ook vrijgesproken.

Greg Lindberg en John Gray zijn niet vrij om te gaan en staan waar ze willen. De rechter handhaafde de voorwaarden van hun voorhechtenis, waaronder een ongedekte borgsom en elektronisch toezicht. Dit alles in afwachting van een nieuw proces.

John Gray kreeg oorspronkelijk een straf van twee en een half jaar, maar zit zijn tijd sinds december thuis uit. De advocaat van Gray wil vrijlating van zijn cliënt op basis van de uitkomsten van het vooronderzoek. Deze weg zal Greg Lindberg mogelijk ook willen bewandelen.

 

Meer informatie

Court Orders New Trial
Miljardair Greg Lindberg is veroordeeld tot meer dan zeven jaar gevangenisstraf