Miljardair Greg Lindberg is veroordeeld tot meer dan zeven jaar gevangenisstraf

18-09-2020

Op woensdag 19 augustus heeft rechter Max Cogburn in de federale rechtbank in Charlotte, in Verenigde Staten van Amerika (VS), een vonnis van 87 maanden gevangenisstraf uitgesproken tegen Greg Lindberg. Greg Lindberg is met zijn Trier Holding B.V. de enig aandeelhouder van Conservatrix. Het vonnis is iets meer dan de helft van wat de aanklagers in de zaak hadden geeist. Lindberg werd ook veroordeeld tot een proeftijd en een boete van $35.000.

Het vonnis komt na het proces van Lindberg in maart, waar hij schuldig werd bevonden aan het proberen om te kopen van Mike Causey. Die laatste is ‘N.C. Insurance Commissioner’, een toezichthouder op verzekeringsmaatschappijen in de VS. Lindberg deed beloftes van miljoenen dollars aan campagnegeld in ruil voor gunsten voor zijn verzekeringsmaatschappijen. Lindberg werd ook schuldig bevonden aan een andere beschuldiging van corruptie.

Lindberg’s medewerker en medeverdachte John Gray werd ook schuldig bevonden aan de twee aanklachten voor corruptie en werd naar verluidt veroordeeld tot 2,5 jaar. De vroegere leider Robin Hayes van North Carolina GOP, die schuldig had gepleit voor het liegen tegen de aanklagers en was overeengekomen om mee te werken in het geval tegen Lindberg en Gray, werd veroordeeld tot een jaar voorwaardelijk en kreeg opdracht om een boete van $9.500 te betalen.

Lindberg heeft gezegd hij van plan is om in beroep te gaan. Wat hij van plan is met Conservatrix is onbekend. Vraag is nu of De Nederlandsche Bank en het Ministerie van Financiën nog steeds van mening zijn dat ze Conservatrix ‘in veilige haven’ hebben gebracht.

 

Relevante documenten:

Artikel The News & Observer
Artikel The Wall Street Journal
Artikel Triangle Business Journal